Z wielką pompą do użytku oddawane były kompleksy boisk-ORLIKI/gimnazjum, szkoła nr 1/. Na otwarciu byli obecni : burmistrz,radni wszystkich szczebli z posłem na czele. Obiekty te zostały wybudowane za b. wielkie nasze pieniądze/dofinansowanie z MSWIA to też nasze pieniądze z podatków / - łącznie ok. 2.5mln.zł. Byłem wielkim optymistą i miałem nadzieję, że nareszcie dzieci i młodzież będzie miała gdzie się " wyżyć" . Niestety bardzo się pomyliłem . Codziennie przechodzę koło tych boisk i gdy są zajęcia w szkole to czasami jest trochę dzieci i młodzieży na boiskach , ale już po południu wszystkie są zamknięte na "kłódki" i nie ma tam "żywej" duszy! Czy o to chodziło budowniczym tych obiektów?
ORLIKI
sob., 07/05/2011 - 18:49
ORLIKI
...i cóż poradzić na naszą narodową mentalność, wszyscy za to zapłaciliśmy ale osoby które tym zarządzają myślą o tym "to moja własność i ja za to zapłaciłem i nie będzie mi tego hołota niszczyć" a poza tym osoba która powinna tego pilnować uważa iż po 8h w pracy odp... wy się wszyscy ode mnie a tylko ja mam klucze i tylko mi się należą. Niestety na szybką zmianę mentalności nie ma co liczyć więc uzbrojeni w cierpliwość czekajmy aż orlik powstanie na naszym podwórku bo wtedy my będziemy mieć klucze i... wara temu motłochowi od mego boiska :P
Chyba sobie żarty stroisz :/ mieszkam obok gimnazjum i codziennie widziałem jak grają... przechodzisz w złym momencie albo nie widziałeś jaka ostatnio była zimna pogoda :/ nawet dziś wracając z kościoła to widziałem jak grali i w nogę i w kosza.
A to prawda, że trzeci orlik będzie na dwójce na polnej?
Na razie chyba tylko basen i plac zabaw, choć jest tam dużo terenu by takowy mógł powstać.
Jedno słowo- B Z D U R A
Orlik jest tez przy Szkole Podstawowej nr 1:)
Marko napisał:" chyba sobie żarty stroisz,nawet dziś wracając z kościoła to widziałem jak grali w nogę i kosza ". To wcale nie o to chodzi to jest nieporozumienie, że jeżeli okazjonalnie i po znajomości dostaną klucz i sobie pograją to wszystko w porządku , wg mnie chodzi o pracę kompleksową i systematyczną z dziećmi i młodzieżą. Są to piękne boiska i powinny być wykorzystane przez cały tydzień, bo właśnie w takich warunkach wychowują się przyszli mistrzowie A więc powinno być: plan zajęć na każdy i każdą godzinę , a także jakie zajęcia i nawet z jaką grupą są prowadzone . Nauczyciele W-F to doskonale znają , ale to jest również b. potrzebne wszystkim rodzicom , bo jeżeli tylko one będą służyły do " pogrania" to szkoda było zachodu i pieniędzy. Do wpisu "looginka" nie będę się odnosił , bo sam sobie wystawił świadectwo.
Skoro taki z Ciebie społecznik to zostań takim trenerem i wystosuj do urzędu czy czegoś tam taką propozycję... Po drugie od tego prowadzone są młode drużyny w szkołach podstawowych nr1 i wiele poziomów na stadionie gdzie grają jako Victoria i to już od wieku 5 lat chyba. Powiem Ci jedno.. za małego grałem w tym miejscu gdzie teraz stoi orlik. Były dwa boiska, jedno piaszczyste w większości nierówne z wielkimi nawet 10-20 cm dołami oraz drugie nie równe trawiaste skąd później zabrali nawet bramki więc robiliśmy z plecaków, ubrań czego się dało. Więc skoro nawet mają służyć tylko do pogrania to jestem szczęśliwy że są i nie muszą później tym dzieciom nastawiać nóg w szpitalach bądź u selwinki jak wpadną w dołki.
Orliki działają..!! jak ktos zastał zamkniety Orlik to chyba w nocy albo baardzo rano!!!
Normalnie otwarte są do wieczora.. Wiec nie wiem skad te kłódki?? chyba że padał deszcz..!!
R.
Sobota, godz. 12 - szkoła nr 1- bramy zamknięte na łańcuchy , gimnazjum- tylko 1 grupa młodzieży grała w siatkówkę, pogoda piękna , temperatura 21 stopni C - kto tu kłamie?
Efekt "pustego boiska" to specjalnie zaprojektowane przez amerykańskich uczonych zabezpieczenie anty pedofilsko- wandalskie bazujące na zakrzywieniu czasoprzestrzeni, wytwarzające imitacje pustego boiska, podczas gdy w rzeczywistości jest ono w pełni zużytkowane.
W tenże zaawansowany sposób włodarze chronią ten cenny obiekt sportowo-rekreacyjny przed hordami wandali którzy tylko czekają na "otwarcie boisk" aby móc dokonać dzieła zniszczenia i ulżyć swym chorym żądzom.
O prawdziwym użytkowaniu owego kompleksu wiedzą jedynie najbardziej wtajemniczeni. B)
spolecznik-- w soboty" orlik" od 14.00 do 21.00.
R.
Prosze wybaczyc. Nie rozumiem do czego ma prowadzic cala ta dyskusja ?
Przeciez zasady korzystania z obiektu sa jasno okreslone:
http://www.sp2.parczew.com/index.php?option=com_content&view=article&id=223&Itemid=146
Proponuję wejść na stronę UM Parczew, w zakładce "dla mieszkańców" jest zakaładka Orliki i tam jest zawarty cały regulamin obiektów i harmonogramy otwarcia obiektów na kolejny miesiąc.
Jest b. sążnisty regulamin korzystania -wpis 10 maj 2010r., są również godziny prawdopodobnego otwarcia ,ale brak jest : jakie zajęcia się odbywają, jakie grupy w nich uczestniczą i kto jest odpowiedzialny za zajęcia i bezpieczeństwo dzieci/chyba, że animator- o zgrozo!/.
Dotyczy "trilac"- wpisu regulaminu dokonano 10 maja 2011r. - pewnie literówka.